Dünya üzerindeki yetersizlik türlerinin hemen hemen hepsinde dil ve konuşma bozuklukları ile karşılaşılmaktadır. İletişimin her geçen gün artan önemi dil ve konuşma terapistlerine olan ihtiyacı da arttırmıştır.
Dil ve Konuşma Terapisi lisans programının temel amacı, sağlık bilimleri alanında önemli bir rol oynayan Dil ve Konuşma Terapistleri yetiştirmektir. Dil ve Konuşma Terapistleri dil, konuşma, ses ve yutma bozukluklarının yanı sıra dil ve konuşma bozukluklarını (konuşma sesi bozukluğu, akıcılık bozuklukları, fonolojik bozukluklar, artikülasyon bozuklukları vb) önleme, tanılama ve terapisi ile alanlarında çalışmaktadır.
Dil ve konuşma terapisi bölümü akustik, fonetik,fonoloji, dilbilim,psikodilbilim, nörodilbilim, temel anatomi, temel fizyoloji, çocuk hastalıkları, nöroloji, psikiyatri, kulak burun boğaz (KBB), genetik, fizik tedavi ve rehabilitasyon, odyoloji, psikoloji ve özel eğitim bilimleri ile transdisipliner ve multidisipliner yaklaşımla çalışmalar yapan bağımsız bir bilim dalı olarak sağlık meslek mensubu olarak tanımlanmıştır.
Güçlü eğitim kadrosu ile ön plana çıkan bölümümüzde eğitim ve öğretim zorunlu ve seçmeli teorik derslerin yanında uygulamalı klinik çalışmalar ile sürdürülmektedir.
Tarsus Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Dil ve Konuşma Terapisi Bölümünü tercih ederek prestiji yüksek bir Dil ve Konuşma Terapisti olma unvanını taşıma gururunu taşıyacaktır.
MİSYON
Bulunduğu çağın ve toplumun sağlık sorunlarını bilen, etik değerlere saygılı, teknolojide yaşanan gelişmelere ve sağlık sektörünün artan ihtiyaçlarına cevap verebilecek, yaşam boyunca öğrenmeyi benimsemiş nitelikli dil ve konuşma terapistleri yetiştirmek, bölgesel paydaşlar ile işbirliği içerisinde özgün ve nitelikli araştırma yapmak.
VİZYON
Eğitim, araştırma ve uygulama alanlarında, ulusal ve uluslararası düzeyde tanınan ve tercih edilen saygın bir bölüm olmak.