Tarsus Üniversitesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Hemşireliği Tezli Yüksek Lisans Programı 2022 bahar yarı yılında açılmıştır. Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Hemşireliği Tezli Yüksek Lisans Programı her biri 30 AKTS değerinde 4 dönemden oluşan bir programdır. Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Hemşireliği Tezli Yüksek Lisans programının temel amacı, aile merkezli bakım çerçevesinde çocuk ve ailesinin sağlık/hastalık durumunu değerlendirilmektedir. Mezun olan öğrencinin, yenidoğan döneminden adölesan döneminin sonuna kadar olan süre içinde “Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Hemşireliği” alanında uzmanlık düzeyinde Ulusal Çekirdek Programı dikkate alınarak yapılandırılmış teorik bilgi ve uygulama becerisine sahip olması beklenilir. Programı başarıyla tamamlamak için programın ilk bir yılında alınması gereken zorunlu ve seçmeli derslerin tümünden geçmek ve tezi başarıyla tamamlamak gerekmektedir. Tezli yüksek lisans programı toplam yirmi bir krediden az olmamak koşuluyla en az yedi ders, bir seminer dersi, uzmanlık alan dersi ve tez çalışmasından oluşmaktadır. Seminer dersi ve tez çalışması kredisiz olup başarılı veya başarısız olarak değerlendirilmektedir. Tezli yüksek lisans programı bir eğitim-öğretim yılı 60 AKTS kredisinden az olmamak koşuluyla seminer dersi dahil en az sekiz ders ve tez çalışması da dahil olmak üzere toplam en az 120 AKTS kredisinden oluşmaktadır. Öğrencinin bir dersten başarılı sayılabilmesi için notunun 100 tam puan üzerinden en az 70 puan olması gerekmektedir. Programda öğrencilere verilen teorik ve uygulamalı bilgilere ek olarak öğrenciler, düzenlenen bilimsel etkinlikleri takip etmeleri ve katılmaları için teşvik edilmektedir. Ayrıca öğrenciler, Erasmus ve Farabi programları çerçevesinde anlaşmalı üniversitelere gidebilmektedirler. Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Hemşireliği Anabilim dalı altında verilen Tezli Yüksek Lisans programının öğrenim dili Türkçe olup, öğretim faaliyetleri Hemşirelik Bölümü tarafından Lisansüstü Eğitim Enstitüsü bünyesinde sürdürmektedir.