Havacılık ve Uzay Mühendisliği Ana Bilim Dalı, Tarsus Üniversitesi Lisansüstü Eğitim Enstitüsü bünyesinde 2023-2024 güz yarıyılında kurulmuştur. Anabilim dalı tarafından sunulan tezli yüksek lisans programı ülkemizde son yıllarda önemi artan havacılık ve uzay alanındaki gelişmelerin ortaya çıkardığı nitelikli personel ihtiyacını yönelik eğitim vermeyi amaçlamaktadır. Programın eğitim dili Türkçe’dir. Anabilim dalı kapsamında aerodinamik, uçuç kararlılığı ve kontrolü, yörünge mekaniği, havacılık ve uzay malzemeleri, hesaplamalı akışkanlar dinamiği, kompozit malzemeler gibi alanlarda eğitim ve araştırma imkanı sunabilecek akademisyen kadrosu bulunmaktadır. Bu programdan mezun olan öğrencilerin ihtisas sahibi olduğu konuda literatüre hakim, yenilikleri takip edebilen, karşılaştığı probleme uygun çözümü sunabilen, araştırma geliştirme süreçlerinde etkin rol oynayabilecek mühendisler ve araştırmacılar olması hedeflenmektedir.