EN | TR

Hakkımızda

"Sosyal Hizmet" Tezli Yüksek Lisans Programı Tarsus Üniversitesi Lisansüstü Eğitim Enstitüsüne bağlı programdır. Yüksek Lisans Programımıza ilk kez 2023-2024 Güz Yarıyılında öğrenci alımı yapılmıştır. Programın temel amacı; ülke ihtiyaçlarına öncelik vererek ulusal ve evrensel değerleri benimseyen bir yaklaşımla çalışacak, sosyal iyileştirmeyi ve toplumsal örgütlenmeyi sağlayacak, sosyal kurumların ve sosyal politikaların gücünü ortaya koyacak meslek elemanları yetiştirmektir.
Program, öğrencilerinin araştırma ve yayınlar yoluyla bilimsel bilgi üretmelerini, bu bilgileri bütünleştirmelerini, yorumlamalarını ve bu bilgilerle topluma hizmet etmelerini amaçlamaktadır. Bu nedenle programda Sosyal Hizmet ile ilgili zorunlu derslerin yanı sıra öğrencilerin kendi tercihlerine göre seçebilecekleri seçmeli dersler bulunmaktadır.
Program çocuklar, gençler, kadınlar, yaşlılar, engelliler, yoksullar, suçlular gibi toplumun dezavantajlı bireyleri ve grupları ile çalışmanın yanı sıra aile gibi gruplarla ve toplumla çalışma; toplumdaki bireyleri ve grupları etkileyen psiko-sosyal ve sosyo-ekonomik olgu ve olayların nedenlerini anlama, bilimsel bilginin kullanılarak birey, aile, grup, topluluk ve toplum düzeylerinde arzu edilen değişimlerin sağlanması ile ilgili uygulama/müdahaleye yönelik öğrenme süreçlerini içermektedir.
Disiplinlerarası bir nitelik gösteren Programa kayıtlı olan öğrenciler dört dönemi kapsayan eğitim süreci sonrasında meslek alanında istihdam ve terfi olanağı sağlayabilecek olan bir Sosyal Hizmet alanında Bilim Uzmanı diplomasına sahip olacaklardır. Bu programlardan mezun olanlar, hem ülkenin sosyal hizmet uzmanı ihtiyacını karşılarken hem de yeni açılan sosyal hizmet programlarının ihtiyaç duyduğu öğretim görevlilerini yetiştiren en önemli kaynak niteliğindedir. Yine mezunlar kamu, özel kurumlarda ve sivil toplum örgütlerinde uzman olarak istihdam edilebilmektedirler.
Sosyal Hizmet Yüksek Lisans Programında dersler her biri alanında uzman olan 1 Doçent ve 3 Dr. Öğretim Üyesi tarafından verilmektedir.