EN | TR

Hakkımızda

Tarsus Üniversitesi Ebelik Tezli Yüksek Lisans Programı 2022 yılında açılmıştır. Ebelik Tezli Yüksek Lisans Programı her biri 30 AKTS değerinde 4 dönemden oluşan bir programdır. 
Ebelikte yüksek lisans programının amacı; kendi alanındaki bilgilerin yanısıra interdisipliner bilgilerden yararlanarak, uygulamalarında bilimsel ve kanıta dayalı verileri kullanan, anne ve çocuk sağlığının yükseltilmesine katkı sağlayan, profesyonel ebeliğin gelişimi için yeni bilgiler edinebilen, sürekli gelişmeyi yaşam biçimi olarak algılayan, liderlik ve iletişim becerilerine sahip, uluslararası mesleki etik değerlere bağlı, disiplinler arası ekip çalışması yapan, üretebilen, araştıran, eğitici ve danışmanlık rollerini etkin kullanabilen uzman ebeler yetiştirebilmektir.   
Programı başarıyla tamamlamak için programın ilk bir yılında alınması gereken zorunlu ve seçmeli derslerin tümünden geçmek ve tezi başarıyla tamamlamak gerekmektedir. Tezli yüksek lisans programı toplam yirmi bir krediden az olmamak koşuluyla en az yedi ders, bir seminer dersi ve tez çalışmasından oluşur. Program bir eğitim-öğretim dönemi içerisinde 60 AKTS kredisinden az olmamak koşuluyla toplam en az 120 AKTS kredisinden oluşur. Seminer dersi ve tez çalışması kredisiz olup başarılı veya başarısız olarak değerlendirilir.
Yüksek Lisans Programı tamamlayacak öğrenciler çeşitli eğitim kurumlarında eğitici olarak çalışmanın yanısıra temel sağlık hizmetlerinin yürütüldüğü sağlık evi, aile sağlığı merkezi ve tedavi edici sağlık kurumlarında uzman ebe olarak ya da Sağlık Bilimleri Fakültelerinde akademisyen olarak görev yapabileceklerdir.
Programda öğrencilere verilen teorik ve uygulamalı bilgilere ek olarak öğrenciler düzenlenen bilimsel etkinlikleri takip etmeleri ve katılmaları için teşvik edilmektedir. Öğrencilerin kullanımına açık bir kütüphane de bulunmaktadır.