EN | TR

Hakkımızda

Elektrik-Elektronik Mühendisliği Tezli Yüksek Lisans programı Tarsus Üniversitesi Lisansüstü Eğitim Enstitüsü’ne bağlı bir lisansüstü eğitim-öğretim programıdır. Elektrik-Elektronik Mühendisliği Tezli Yüksek Lisans Programına ilk kez 2022-2023 güz yarıyılında, öğrenci alımı yapılacaktır.
Elektrik-Elektronik Mühendisliği Tezli Yüksek Lisans programının hedefi, sanayi, kamu ve üniversitelerin ihtiyaçları doğrultusunda, üstün nitelikli, gelişmelere açık, Ar-Ge çalışmaları üretebilen, mesleki ve etik değeri gözeten, çok sayıda disiplinle birlikte çalışmalar yapabilecek bilim insanları ve araştırmacılar yetiştirmektir. Öğrenciler, Elektrik-Elektronik Mühendisliği Tezli Yüksek Lisans programı bünyesinde bulunan; Elektrik Makineleri, Telekomünikasyon, Kontrol ve Kumanda Sistemleri, Elektromanyetik Alanlar ve Mikro Dalga Tekniği, Elektronik, Elektrik Tesisleri ve Devreler Sistemler Anabilim Dallarında yüksek lisans eğitimi alarak bu alanlarda uzmanlaşabilecektir. Ayrıca üniversitemiz; Erasmus+, Mevlâna ve Farabi Öğrenci Değişim Programları ile öğrencilerine yurtiçinde ve yurt dışında eğitim alma fırsatları sunmaktadır.
Elektrik-Elektronik Mühendisliği Anabilim Dalı altında verilen Tezli Yüksek Lisans programının öğrenim dili Türkçe olup, öğretim faaliyetlerini Mühendislik Fakültesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü tarafından Lisansüstü Eğitim Enstitüsü bünyesinde sürdürmektedir.