Hakkımızda

İnsan Kaynakları Yönetimi tezli yüksek lisans programı Tarsus Üniversitesi Lisansüstü Eğitim Enstitüsü İşletme Anabilim dalına bağlı bir programdır. Yüksek lisans programına ilk kez 2023-2024 güz döneminde öğrenci alımı yapılacaktır. Programın temel amacı, İnsan Kaynakları Yönetimi disiplininde evrensel düzeyde lisansüstü eğitim imkanı sunmak ve alanında uluslararası düzeyde bilgi birikimine sahip, iş hayatının gereksinimlerine yetkin, katılımcı ve yenilikçi cevaplar verebilen disiplinler arası çalışmalar yürütebilen, kendini sürekli geliştirmeyi benimsemiş, vizyon ve etik değerlere sahip bireyler ve bilim insanları yetiştirmektir. Program içeriğinin inşa edilmesinde çalışma hayatına bütüncül bakış açısıyla bakılmıştır. Programda zorunlu derslerin yanında öğrencilerin kendi tercihlerine göre seçebilecekleri seçmeli dersler de bulunmaktadır. Program içeriğinde kuramsal derslerle birlikte insan kaynakları yönetimine ilişkin güncel gelişmeler, uygulamalar ve sorunlarla ilgili derslere de yer verilmiştir. İnsan Kaynakları Yönetimi programında her biri alanında uzman olan 3 Profesör, 2 Doçent, 3 Dr. Öğretim Üyesi tarafından verilmektedir. Program, insan kaynakları yönetimi alanında bireylerin kariyer gelişimlerine katkı sunmaktadır.