Muhasebe-Finansman tezli yüksek lisans programı Tarsus Üniversitesi Lisansüstü Eğitim Enstitüsü İşletme Anabilim dalına bağlı bir programdır. Yüksek lisans programına ilk kez 2023-2024 güz döneminde öğrenci alımı yapılacaktır. Programın temel amacı, Muhasebe-Finansman disiplininde evrensel düzeyde lisansüstü eğitim imkanı sunmak ve alanında yetkin, yenilikçi, disiplinler arası çalışmalar yürütebilen, kendini sürekli geliştirmeyi benimsemiş, vizyon sahibi ve etik değerleri benimsemiş bireyler ve bilim insanları yetiştirmektir. Programda zorunlu derslerin yanında öğrencilerin kendi tercihlerine göre seçebilecekleri seçmeli dersler de bulunmaktadır. Muhasebe-Finansman programında her biri alanında uzman olan 2 Profesör, 4 Doçent, 4 Dr. Öğretim Üyesi ders vermektedir. Program, muhasebe-finansman alanında bireylerin kariyer gelişimlerine katkı sunmaktadır.