EN | TR

2020-2021 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Yarıyılı Lisansüstü Kayıt Başvuruları

18 Eylül 2020 Cuma

 2020-2021 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Yarıyılı Lisansüstü  Kayıt Başvuruları
 
Lisansüstü programlarda kayıt yaptırmaya hak kazana adaylar, 21 Eylül 2020 Pazartesi gününden itibaren önkayıtlarını Başvuru linkinden (http://obsogrenci.tarsus.edu.tr/adaylogin) yapabilirler.
Kayıt işlemleri online olarak 22 Eylül 2020 Salı günü saat 23:59 a kadar devam edecektir.  
Kazanan adaylar açılan başvuru ekranında "Dosya Yükle"  düğmesini kullanarak kayıt için istenilen belgeleri sisteme yükleyeceklerdir.
Online kayıt esnasında olumsuz bir durumun yaşanması durumunda,  kayıt belgeleri enstitu@tarsus.edu.tr adresine e-posta ile gönderebileceklerdir.
Ön Kaydını sisteme gerekli dosyaları yükleyerek gerçekleştiren adaylar belgelerin asıllarını posta yoluyla enstitümüze ulaştıracaklardır.
Enstitü Adres: Tarsus Üniversitesi Lisansüstü Eğitim Enstitüsü Takbaş Mahallesi Kartaltepe Sokak 33400 Tarsus / MERSİN
KAYIT İÇİN İSTENEN BELGELER
  1. Özgeçmiş
  2. Diploma veya mezuniyet belgesi (Aslı ve onaylı fotokopisi). Yurt dışındaki bir yükseköğretim kurumundan alınmış diplomanın, YÖK tarafından onaylanmış denklik belgesi aranır. E-devletten alınacak olan mezuniyet belgesi başvuru esnasında kabul edilecek olup kesin kayıt esnasında diplomanın aslı istenilecektir.
  3. Yüksek Lisans programına başvuracak adayların Lisans not çizelgesi (Transkript veya Diploma Eki) (aslı ve onaylı fotokopisi). Kesin kayıt işlemi sırasında belgenin fotokopisi Enstitümüz tarafından aslı görüldükten sonra onay işlemi yapılacaktır. Mezuniyet notu 4’lük sistemde olanların 100’lük sisteme dönüşümlerinin kendi üniversitelerince onaylı olarak yapılması gereklidir, yapılmadığı durumda dönüşüm işleminde YÖK Not Dönüşüm tablosu kullanılacaktır.
  4. ALES sonuç belgesi (son 5 yıl içinde alınmış olması). Adaya ait sonuç belgesi üzerinde sonuç belgesi kontrol kodunun olması gerekmektedir.
  5. Doktora programına başvuracak adayların Lisans ve Yüksek Lisans not çizelgeleri (aslı ve onaylı fotokopisi). Belgenin fotokopisi Enstitümüz tarafından aslı görüldükten sonra onay işlemi yapılacaktır. Mezuniyet notu 4’lük sistemde olanların 100’lük sisteme dönüşümlerinin kendi üniversitelerince onaylı olarak yapılması gereklidir, yapılmadığı durumda dönüşüm işleminde YÖK Not Dönüşüm tablosu kullanılacaktır.
  6. Yabancı dil sonuç belgesi (Doktora programları için). Adaya ait YDS, KPDS, ÜDS veya YÖKDİL sonuç belgesi üzerinde sonuç belgesi kontrol kodunun olması gerekmektedir. Yabancı dil belgesi olarak TOEFL belgesi ile başvuruda bulunacak adayların, TOEFL belgesinin Enstitü tarafından kontrolü yapılacaktır. Yabancı Dil Puanı geçerliliği 5 (beş) yıldır.
  7. Kayıt Evrakı: Teslim edilen belgelere ek olarak; 6 Adet Vesikalık Fotoğraf, Askerlik Durum Belgesi, Kimlik Belgesi Fotokopisi. (online kayıt yapanlar fotoğraflarını posta ile yollayacaklardır)
 
AÇIKLAMALAR
  1. Lisansüstü öğrenciler, başvurdukları anabilim dalına kesin kayıt hakkı kazandıklarında, kayıtlarının yapılabilmesi için daha önce herhangi bir eşdeğer programda kayıtları varsa o programdan kayıtlarını sildirmeleri gerekmektedir.
  2. Başvuru belgeleri geri verilmemektedir.
  3. Adaylarımızın online başvurularında Öğrenci Kayıt Formunu doldurmaları gerekmektedir. Öğrenci Kayıt Formu için tıklayınız.
  4. Üniversitedeki veya diğer bir yükseköğretim kurumundaki bir lisansüstü programda en az bir yarıyılını başarı ile tamamlamış öğrenciler, lisansüstü programlara yatay geçiş yoluyla kabul edilebilirler. Yatay geçiş için başvuran adayın öğrenci belgesi, not belgesi ve başarı ile tamamladığı derslerin ders içeriklerini ihtiva eden onaylı belgeleri başvuru tarihleri arasında dilekçe ile Enstitüye teslim etmeleri gerekmektedir.
  5.  Başvuru linki Enstitümüz internet sayfasında yayınlanacaktır.
  6. Online başvuru sırasında doldurulan bilgiler adayın beyanı olarak kabul edilecektir.
  7.  Enstitümüze gerçeğe aykırı ya da yanlış beyanda bulunulması veya tahrif edilmiş belge/sahte belge sunulması durumunda yapılan başvurular kabul edilmeyecek ve haklarında yasal işlem yapılacak olup, kazanılmış hak talep edilemeyecektir.